fbpx

video | Creaturile care trăiesc pe fața oricui: Au opt picioare, sunt transparente și măsoară doar 0,3 milimetri

Oricât de bună nu ar fi igiena unei persoane, pe pielea de pe față la sigur se găsesc câțiva acarieni, cunoscuți și ca bacteria Demodex. Arahnidele se hrănesc cu uleiurile naturale ale tenului, iar prezența lor nu înseamnă neapărat că există ceva în neregulă cu corpurile noastre. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu toate acestea, acarienii nu se găsesc pe pielea bebeluşilor, aceştia fiind transmişi prin contactul matern, potrivit livescience.com. Creaturile au opt picioare, sunt transparente şi microscopice, măsurând doar 0,3 milimetri. În cazul femeilor, precum şi a bărbaţilor, acarienii trăiesc în preajma rădăcinilor folicului de păr, ascunşi în pori.

De asemenea, cercetătorii dezvăluie ce anume le atrage pe creaturi: sebumul, uleiul gras produs de faţa noastră pentru a se menţine hidratată. Sebumul este produs de glandele din interiorul porilor, din jurul folicului de păr. În plus, pe timpul nopţii, acarienii ies la suprafaţa pielii pentru a se împerechea.

Fiecare creatură poate trăi până la două săptămâni şi nu prezintă niciun risc pentru oameni, cu excepţia cazului în care se înmulţesc prea mult, uneori rezultând într-o afecţiune numită „demodicosis”. Boala poate cauza o iritaţie a pielii şi este des asociată cu un declin în sistemul imunitar, spune Kanade Shinkai, dermatolog la Universitatea din California.

Articole asemănătoare

Back to top button