fbpx

video | „COVID-19 înseamnă destine furate, lacrimi de durere și regrete”. Istoria unei persoane ce și-a pierdut bunicul din cauza virusului

COVID-19 înseamnă vieți luate, destine furate, lacrimi de durere și regrete. Ministerul Sănătății, alături de UNICEF Moldova, aduce în fața tuturor cetățenilor câteva istorii neredactate ale oamenilor care au pierdut pe cineva drag din cauza infecției și au avut curajul de a povesti întregii lumi experiența trăită.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primul erou al proiectului e Otilia – Andreea care și-a pierdut bunelul în urma complicațiilor provocate de virus și ține să vină cu un mesaj către toți cei care mai au dubii despre existența și consecințele COVID-19.

„Buneii parcă ar fi o apă limpede și curată. Întodeauna găsesc cuvintele potrivite pentru a ne încuraja. Ambii bunei au fost internați în spital. Bunica a plecat la terapie intensivă, iar în ceea ce privește starea bunelului, medicii ne-au spus că șansele de a-l salva erau minime, din cauza vârstei înaintate și pentru că, anterior, a suferit de ictus.

Probabil, bunelul s-a gândit că bunica ne părăsește și nu ar vrea să rămână singur. Poate s-a gândit că și el trebuie să plece, chiar dacă la telefon îi spuneam: „Nu îți fă griji. Bunica va reveni la tine”. Peste câteva zile, el nu mai era conștiet și a decedat, iar bunica a aflat a doua zi, atunci cât a ieșit de la terapie intensivă. A fost unicul bărbat care mi-a dat un exemplu ce înseamnă și cum trebuie să fie un bărbat.

Regret că nu am apreciat mereu acest fapt, că uneori nu îl îmbrățișam când veneam de la Chișinău, că nu stăteam mai mult timp alături de el. Credeam că voi avea o veșnicie alături de bunelul. Aș da tot ce am ca să îl mai îmbrățișez odată.

În momentele în care oamenii nu poartă masca de protecție, nu păstrează distanța socială, nu dezinfectează mâinile, coronavirus râde în fața noastră că noi suntem mai mici și mai josnici. Atunci când treci printr-o experiență dureroasă legată de COVID-19, ești gata să îți faci sute de vaccinuri, doar ca să nu sufere și alții așa cum ai suferit și tu”, spune Otilia-Andreea.

Potrivit Ministerului Sănătății, majoritatea pacienților în stare gravă, precum și cei care au decedat de COVID-19 nu erau vaccinați. Acest lucru demonstrează foarte clar că fiecare persoană vaccinată contribuie la stoparea pandemiei și e o măsură de siguranță pentru sănătatea sa și a celor din comunitatea din care face parte. La fel, pentru a minimaliza riscul de infectare, îndemnăm toți oamenii să respecte celelalte măsuri epidemiologice: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței sociale, spălatul regulat pe mâini, evitarea locurilor eglomerate.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button