fbpx

video | Comisia lui Moțpan acoperă fărădelegile din cazul profesorilor turci? „Am crezut că după plecarea lui Plahotniuc se va schimba ceva, dar am fost ignorați și umiliți public”

Investigarea transparentă șitragerea la răspundere a persoanelor vinovate pentru expulzarea ilegală a celor șapte profesori turci, așa cum promiteau reprezentanții Blocului ACUM, se pare că se amână. Concluzia a fost trasată de reprezentanții Partidului Nostru, care au declarat că practicile din „perioada statului capturat” continuă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Comisia parlamentară pentru securitate, apărare și ordine publică, condusă de unul din liderii PPDA, Chiril Moțpan, a anunțat pentru miercuri, 31 iulie, audieri publice privind rezultatele investigării legalității acțiunilor întreprinse de către autoritățile competente în privința cetățenilor turci expulzați.

Cu toate acestea, atât jurnaliștilor, cât și cetățenilor care au dorit să participe la ședință, le-a fost blocat accesul. Astfel, audierile declarate publice au avut loc cu ușile închise. Mai mult, paza Parlamentului nu le-a permis celor doi membri ai „Partidului Nostru”, lian Cașu și Elena Grițco, să participe măcar la briefingul pentru presă, în pofida faptului că se înregistraseră oficial cu o zi în urmă, scrie TV8.

Potrivit reprezentanților „Partidului Nostru”, actuala guvernare are un comportament similar cu cel din „perioada statului capturat”.

„Am fost ignorați și umiliți public de Chiril Moțpan.Este un caz fără precedent. Am crezut cu toții că odată cu schimbarea puterii, cu plecarea lui Plahotniuc, cu venirea la guvernare a celor care au stat în opoziție, alături de care am protestat, se va schimba ceva. Nu s-a schimbat nimic. Mint cu nerușinare”, a spus Grițco.

La rândul său, Ilian Cașu a opinat că acest comportament denotă că se încearcă mușamalizarea cazului. „Noi simțim că acolo se mușamalizează și se coace o crimă în privința acestui raport”.

Președintele Comisiei, Chiril Moțpan a evitat să ofere detalii în urma audierilor, spunând că nu poate oferi concluzii. Acesta a cerut presei să nu insiste să afle prea multe răspunsuri. Mai mult, chiar dacă PAS și PPDA cereau cât mai multă transparență la investigarea acestui caz, care a bulversat opinia publică în toamna anului trecut, Moțpan, unul din liderii PPDA, a declarat că „comisia va decide ce trebuie raportat societății”.

Amintim că CEDO a confirmat ilegalitățile la expulzarea cetățenilor turci și a condamnat R. Moldova într-un dosar în care Guvernul este obligat să le achite câte 25.000 de euro ca prejudiciu moral.

Articole asemănătoare

Back to top button