fbpx

video | Codreanu și-a prezentat raportul de activitate la una dintre grădinițele aflate în reparație: Am găsit Chișinăul ca pe un copil orfan

După ce Consiliul Municipal a decis ca Ruslan Codreanu să fie demis din funcția de primar interimar al Chișinăului, acesta a hotărât să-și prezinte raportul de activitate pentru perioada 2018 – 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conferința de presă a avut loc în curtea grădiniței nr.166, care se află în reparație și care va fi deschisă în acest an.

„Lucrul meu la Primărie a început acum patru ani, atunci când am cerut votul de încredere al cetățenilor ca să fiu consilier municipal. Eu am găsit atunci Chișinăul ca pe un copil orfan. Am fost alături când mi s-a semnalat probleme și fiecare problemă am încercat să o rezolv.

Nu era zi să nu primesc mesaje de la părinți că se cer bani pentru înscrierea în grădinițe. Sunt mândru să anunț că peste 30.000 de copii s-au înscris pe E-grădinița și pe E-școala. În 2018-2019 au fost majorate de patru ori alocațiile pentru reparația grădinițelor, pentru a exclude colectările ilicite de bani.

Dacă să fac un total, pentru această perioadă s-au alocat peste 300 de milioane de lei pentru infrastructura în instituțiile de învățământ. Sumă care se apropie de cea a lui Chirtoacă, care în total a alocat-o în 10 ani.

Am lansat primul centru pentru copiii străzii. 31 de autobuze au fost cumpărate, 34 de troleibuze asamblate și încă 17 urmează a fi asamblate până la sfârșit de an. Vom avea două troleibuze articulate ce vor avea o capacitate mai mare de pasageri. S-au deschis șase rute noi spre suburbii. A fost deschisă licitația și pentru GPS. Astfel, în toamnă vom avea aplicația GPS și 50 de monitoare în stații ca să vadă în cât timp vine transportul public.

Am propus repararea capitală a 12 străzi ce nu au fost reabiliatate până acum. Am iluminat străzi care până acum au fost în beznă.

Colegilor din CMC le spun că orașul nu se administrează de la tribune, de pe Facebook sau de la sediile de la partid, ci în practică”, a declarat Codreanu.

Vezi întregul raport de activitate a fostului primar interimar în videoul de mai jos.

Articole asemănătoare

Back to top button