fbpx

video | Chiril Gaburici – cea de-a patra persoană cu dublă identitate în Moldova? Moțpan sugerează că ar fi făcut-o din cauza unui dosar penal

Fostul prim-ministru Chiril Gaburici ar fi a patra persoană care deține dublă identitate în Republica Moldova. Despre aceasta a comunicat astăzi deputatul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” Chiril Moțpan.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Moțpan, Gaburici și-ar fi schimbat doar patronimicul din „Vasile” în „Valeriu”, în 2015, asta după ce, anterior, în Federația Rusă ar fi fost inițiat pe numele lui un dosar penal.

„De ce a avut nevoie de dublă identitate? În 2011 a fost anunțat în căutare de Rusia în baza unui dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei și uz de acte false. Este o informație pe care urmează încă să o mai verificăm și să ne convingem dacă este sau nu așa. Dacă cumva am greșit, o să-mi cer scuze de la domnul Gaburici”, a declarat deputatul PPDA în cadrul unei conferințe de presă.

 

Ex-premierul Chiril Gaburici negă informațiile respective. „Eu nu mi-am schimbat patronimicul. Nici nu am un dosar penal în Federația Rusă pe numele meu”, a declarat acesta pentru unimedia.info. 

Ieri, președintele Igor Dodon a anunțat despre faptul că pe lângă fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, a doua persoană care ar fi obținut ilegal dubla identitate în Republica Moldova este omul de afaceri Vaja Jhashi, lucru despre care a aflat în noiembrie 2019. Vaja Jhashi ar avea un pașaport pe numele Alexandr Reznik.

La începtul acestei săptămâni, presa a scris că ex-vicepreședintele PDM, Serghei Iaralov, este cea de-a doua persoană care ar fi obținut în mod fraudulos identitate dublă în Republica Moldova. Cel de-al doilea nume al său ar fi Serghei Haikin.

Despre dubla identitate a fostului lider democrat a vorbit pentru prima dată președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan. Potrivit lui, documentul ar fi fost obținut când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, care este finul de cununie al ex-premierului Pavel Filip.

Citiți și: Nu doar Plahotniuc, dar și câțiva dintre „oamenii săi” ar avea dublă identitate. Moțpan: Sunt cel puțin patru persoane

A folosit Plahotniuc o altă identitate pentru a intra în România anul trecut? Răspunsul ambasadorului Daniel Ioniță

Articole asemănătoare

Back to top button