fbpx

video | Ceban și Lebedinschi afirmă că voturile unor alegători deja se cumpără. PSRM va sesiza Poliția și Procuratura

PSRM îndeamnă cetățenii să nu cedeze provocărilor în timpul alegerilor parlamentare din 24 februarie. Cu acest apel au venit într-o conferință de presă secretarul PSRM, Ion Ceban, și reprezentantul PSRM la CEC, Maxim Lebedinschi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În ultima perioadă primim multe semnale precum că cetățenilor li se propune să-și fotografieze buletinele de vot. Informăm cetățenii că, în conformitate cu punctul 68 a Regulamentului de activitate a birourilor electorale, se interzice fotografierea buletinelor de vot după aplicarea ștampilei”, a spus Lebedinschi.

Totodată, acesta a declarat că socialiștilor li s-au adus la cunoștință deja cazuri când cetățenilor li se propune „să-și vândă votul”, fiind vorba, respectiv, despre tentative de corupere a alegătorilor.

„Aceasta este o infracțiune și se pedepsește în conformitate cu legea penală. Îndemnăm toți cetățenii RM să voteze conform preferințelor sale politice și să nu se lase ademeniți pentru a vota conform solicitărilor contra unor surse bănești.

Toate aceste cazuri vor fi documentate și vom sesiza organele de poliție și procuratură pentru a trage la răspundere persoanele vinovate de comiterea unor astfel de infracțiuni”, a subliniat Maxim Lebedinschi.

Ion Ceban a remarcat că multe semnale despre planificarea încălcărilor legislației electorale provin din partea întreprinderilor și instituțiilor de stat, inclusiv din partea departamentelor medicale, educaționale și altele.

Ceban a îndemnat cetățenii să nu cedeze provocărilor și să voteze la alegeri numai în conformitate cu convingerile lor.

Articole asemănătoare

Back to top button