fbpx

video | Aur pentru Moldova: Anastasia Nichita a devenit campioană europeană la lupte libere

Moldoveanca Anastasia Nichita a cucerit medalia de aur printre senioare în cadrul Campionatului European de Lupte de la Roma. În ultima rundă a competiției, sportiva noastră s-a impus cu scorul final de 5-4.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tânăra în vârstă de 20 de ani a luptat la categoria de greutate 59 de kg, repurtând victorii cu sportivele: Ramona Galambos din Ungaria, Anhelina Lysak din Ucraina, Laura Mertens din Germania și Bilyana Dodova din Bulgaria.

Campionatul European de Lupte de la Roma se desfășoară în perioada 10-16 februarie. Lotul Republicii Moldova la competiție este format din 22 de sportivi.

 

Anastasia Nichita are în palmares titluri importante obținute de-a lungul anilor. Astfel, în 2015, aceasta a devenit campioană europeană printre cadeți, iar în 2016 a luat aurul la categoria juniori. În același an, dar și în 2017, tânără s-a înverdnicit de titlurile de vicecampioană europeană și mondială printre cadeți și juniori.

În 2018, moldoveanca a cucerit aurul la mondiale și europenele printre juniori, în 2019 devenind campioană europeană (Under 23). Tot anul trecut, Anastasia a câștigat medalia de bronz în cadrul Campionatului European, la categoria seniori.

Articole asemănătoare

Back to top button