fbpx

video | Audierile privind frauda bancară ar urma să înceapă luni. A fost întocmită o listă de 20 de persoane

Potrivit președintelui comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar, Alexandru Slusari, începând cu 24 iunie vor începe audierile privind furtul miliardului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma celei de-a doua ședințe a comisiei de anchetă, Slusari a anunțat presa că au fost înaintate câteva demersuri pentru a obține acces la toate informațiile despre frauda bancară și la arhivele parlamentare. Printre documentele primite, membrii comisiei au aflat că în 2015 toate dosarele au fost transmise către Procuratura Generală, iar la Parlament nu mai este nimic.

Totodată, membrii comisiei au făcut o cerere repetată pentru arhiva specială pentru a obține mai multe informații și către Procuratura Generală, în ambele cazuri, solicitarea încă nu a fost luată în seamă. Paralel, a fost transmis și un demers către Banca Națională a Moldovei, care cooperează activ în procesul de anchetă.

Totuși, din diferite surse, la adresa comisiei au fost transmise mai multe informații și acte care permit inițierea anchetei.

„Începând de luni, ora 10:00, organizăm audierile. A fost întocmită lista din 20 de persoane, printre care foști și actuali politicieni, foști funcționari de rang înalt și experți. Lista e foarte interesantă și cu siguranță pe parcurs aceasta se va dubla”, a declarat Slusari. 

De asemenea, președintele comisiei a menționat că primele persoane invitate la audieri sunt Veaceslav Ioniță, care în 2013 a fost șeful comisiei parlamentare pentru economie, finanțe și buget și Veaceslav Negruță, care în perioada 2009-2013 a activat în calitate de ministru al Finanțelor.

Articole asemănătoare

Back to top button