fbpx

video | Asociația Patronală a Metalelor susține că se încearcă preluarea controlului pe piață: „Suntem presați. Noi nu vrem război”

Cineva încearcă să preia controlul asupra procesului pe piața metalelor – susține Asociația Patronală Moldovenească de Reciclare și Colectare a Metalelor Feroase și Neferoase. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de presă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„O situație cu pericol iminent nu doar pentru agenții economici, ci și pentru Republica Moldova în general. Am decis să luptăm cu dezinformarea care are loc, inclusiv în mass-media. Cineva încearcă să preia controlul asupra procesului pe piața metalelor. Noi nu dorim război cu nimeni. Suntem o asociație de companii, fondate de mai bine de 20 de ani. Dorim să ni se permită să activăm și în continuare, fără a fi presați și persecutați”, a declarat președintele Asociației, Ion Drăniceru.

Reprezentanții Asociației susțin că sunt presați și impuși să lucreze cu un anumit agent economic. Drept urmare, șefia spune că este gata să colaboreze cu autoritățile, însă vor să fie convinși că organele statului nu sunt controlate de nimeni.

„Asupra noastră se exercită o presiune enormă în ultimul timp, ca să colaborăm cu un agent economic privat – nou fondat, care este controlat de persoane fizice concrete. Suntem convinși că se pregătesc ample percheziții la unii agenți economici. Percheziții de amploare au loc deja din 2019: au fost arestate persoane, a fost ridicată tehnica. Nici un dosar nu a fost dus la sfârșit. Se face impresia că organele de stat caută ceva și nu pot găsi. Ne așteptăm la percheziții noi”, a mai spus Ion Drăniceru.

Acesta a precizat că Asociația a sesizat procurorul general, Alexandru Stoianoglo, cu speranța că funcționarul îi va ajuta: „Mesajul dumnealor este clar: că dacă nu vom face ceea ce se sugerează vom avea mari probleme. Denumirea agentului economic și a persoanelor care stau în spatele acestor intimidări nu vom da, sperând că dumnealor vor auzi mesajul. Suntem conștienți de riscurile la care ne expunem, însă avem toată speranța că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, se va interesa de ceea ce urmează să se întâmple și va interveni”.

„Scopul final este stoparea și înghețarea activității noastre, ca mai apoi să fie preluată. Noi nu dorim război cu nimeni, noi vrem să fim lăsați în pace, să alegem noi cu cine să colaborăm. Dacă nu se va reuși acest lucru, vom schimba tactica. Suntem gata să mergem până la capăt, utilizând toate metodele legale pentru a proteja business-ul. Dacă nu se va schimba nimic, vom veni cu detalii concrete”, a mai declarat șeful Asociației.

Articole asemănătoare

Back to top button