fbpx

video | „Așa se trăiește într-un stat mafiotizat”. Membrii Blocului ACUM au protestat în fața Guvernului

Membrii Blocului ACUM, dar și simpatizanții acestora, au protestat astăzi în fața Guvernului împotriva scumpirii carburanților. Oamenii au au cerut autorităților să lupte cu interesele de cartel în domeniul carburanților, dar și să susțină producătorii locali de cartofi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Prieteni, iată așa se trăiește într-un stat mafiotizat, într-un stat în care un proxenet penal și politic a pus stăpânire pe toate instituțiile statului. Neapărat vor găsi niște oameni nevoiași, care vor fi scoși să facă contramanifestații. Ăsta este statul lui Plahotniuc. Avem nevoie cu toții de consolidarea eforturilor noastre. Vom face tot ce ne stă în puteri ca mai multă lume să înțeleagă, să discearnă între adevăr și minciună, între bandiți și cei care se bat cu bandiții”, a declarat liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, deputatul Andrei Năstase. 

„Noi le cerem celor din această clădire, clădirea Guvernului, chiar dacă nu ar trebui să mai fie aici, pentru că nu i-au votat cetățenii, dar e responsabilitatea lor în continuare să promoveze politici corecte și transparente. Noi cerem de la toate instituțiile statului – de la Consiliul Concurenții, de la ANRE, de la alte instituții vizate – să urmărească că toate procesele de schimbare a prețurilor se fac conform legii și se fac în mod transparent. De asemenea, le cerem agenților economici să fie sinceri. Dacă până acum Partidul Democrat le-a interzis să schimbe prețurile, asta trebuie să spună”, a menționat lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Amintim că, acum o săptămână, stațiile PECO au afișat la panou prețuri mai mari la carburanți. Benzina s-a scumpit cu un leu și zece bani, iar motorina cu 85 de bani. Consiliul Concurenței s-a autosesizat, declarându-se preocupat de creșterile au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere. Consiliul menționează că scumpirea simultană trezește îndoieli că petroliștii au acționat în mod independent, iar în acest sens a fost declanșată o investigație pentru a stabili dacă a existat o înțelegere de cartel.

Articole asemănătoare

Back to top button