fbpx

video | Ar fi făcut bani din droguri și arme, iar acum riscă ani grei de pușcărie. „Afacerea” unor moldoveni, dată peste cap

Un grup criminal a fost destructurat de către PCCOCS și INI. Mai mulți indivizi au fost cercetați pentru păstrarea, modificarea și comercializarea armelor și munițiilor de diferite tipuri, care ar fi fost aduse ilegal și prin contrabandă din regiunea transnistreană și Federația Rusă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul documentării s-a stabilit că aceştia s-ar fi ocupat şi cu plantarea şi creşterea în locuri special amenajate a plantelor de cânepă, pentru a fi mai apoi comercializate. Acțiunile infracționale au fost investigate timp de câteva luni de zile. Totodată, a fost infiltrat un agent sub acoperire care a achiziționat de la figuranți câteva grenade explozibile, un pistol și substanțe narcotice.

Pe 17 mai au fost desfăşurate, concomitent, 13 percheziții la domiciliile și mijloacele de transport ale presupușilor făptași, în municipiul Chișinău, orașul Ialoveni și Ștefan Vodă. Astfel, au fost depistate și ridicate substanțe cu masă vegetală de culoare verzuie și miros specific, asemănător cu marihuana, 75 plante de cânepă, 13 grenade de model F-1, semințe de cânepă care urmau a fi plantate, un lot impunător de arme și muniții de diferite tipuri, 21 cuțite de luptă și vânătoare cu diferite dimensiuni, telefoane mobile şi suporturi electronice.

Ulterior, au fost reținute trei persoane cu vârstele cuprinse între 19 şi 35 ani, iar procurorii urmează să solicite aplicarea arestului preventiv pe un termen de 30 de zile. Acum se întreprind şi alte măsuri speciale de investigație, în scopul stabilirii şi a altor figuranţi implicați în schema dată.

Dacă vinovăția acestora va fi dovedită, ei riscă să stea după gratii până la 7 ani, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 290, și închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 2171.

Articole asemănătoare

Back to top button