fbpx

video | ACUM promite integrarea Republicii Moldova în UE până în 2023: „Europa ne așteaptă!”

Până în anul 2023 Republica Moldova ar putea adera la Uniunea Europeană. Aceasta este una dintre promisiunile blocului ACUM, anunțate în cadrul unei conferințe, desfășurată astăzi în parcul Ștefan cel Mare din capitală. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lidera PAS, Maia Sandu a acuzat guvernarea că a îndepărtat Republica Moldova de UE și că a înrăutățit dramatic dialogul cu instituțiile europene, lipsind astfel cetățenii țării de asistență financiară. Astfel, politiciana spune că blocul ACUM va restabili relațiile cu UE, astfel încât să depunem cererea de aderare la Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă salarii mai mari și un viitor mai bun pentru moldoveni.

Dacă vor ajunge în Parlament, membrii ACUM își propun să-i tragă la răspundere pe cei care au executat comenzi politice de anulare a scrutinului pentru Primăria Chișinău, să elimine din justiție judecătorii și procurorii corupți, să anuleze legile amnistiei capitalului și legea cetățeniei, dar și pedepsirea penală a celor responsabili de abuz.

Maia Sandu a mai declarat că integrarea europeană va fi posibilă prin îndeplinirea celorlalte două criterii majore de aderare: instituții democratice și economie funcțională de piață.

Printre angajamentele blocului ACUM se mai regăsesc:

  • Deblocarea a 30 milioane euro fonduri europene în primele 2 luni de mandat;
  • Fluidizarea traficului în vama cu UE;
  • Reducerea dependenței de gazul rusesc și de energia electrică din Transnistria prin conectarea la rețelele energetice din România și UE;
  • Reactualizarea și aprofundarea parteneriatului strategic de integrare europeană cu România.

Articole asemănătoare

Back to top button