fbpx

video | Activista Greta Thunberg, reținută în timpul unui protest în Germania

Celebra activistă de mediu Greta Thunberg a fost reținută marți de poliția germană în timp ce protesta împotriva unei exploatări miniere, transmite Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suedeza Greta Thunberg se numără printre activiştii de mediu reţinuţi marţi în timpul unui protest împotriva demolării cătunului Luetzerath din Germania, care să permită extinderea unei mine de cărbune, a anunţat poliţia germană.

Greta a fost reţinută în timp ce protesta la mina de suprafaţă Garzweiler 2, la circa 9 kilometri de Luetzerath. Ea s-a alăturat vineri acestui protest.

Un martor a declarat agenţiei Reuters că marţi a văzut-o stând singură într-o dubă mare a poliţiei germane, scrie Digi24.

Aproximativ 15.000 de manifestanți, potrivit poliției – 35.000 potrivit organizatorilor -, printre care și activista suedeză Greta Thunberg, au protestat împotriva extinderii unei cariere de lignit de suprafață care duce la distrugerea cătunului Lützerath, în bazinul Rinului, între Düsseldorf și Köln, susținând militanții care au ocupat locul și pe care poliția s-a angajat să îi îmărăștie încă de miercuri.

Colectivul Lützerath lebt! a raportat sâmbătă că zeci de activiști au fost răniți, unii grav, de mușcături de câine și tunuri cu apă.

De asemenea, autoritățile germane au transmis că cel puțin 70 de ofițeri de poliție au fost răniți în confruntările cu protestatarii.

Articole asemănătoare

Back to top button