fbpx

video | A venit la Saharna ca să scape de demoni. Un activist LGBT din Marea Britanie a asistat la o slujbă de exorcism în Moldova

Nik Jovčić-Sas, un activist LGBT din Marea britanie, a venit până în Republica Moldova pentru a participa la una dintre slujbele de exorcism care se organizează la mănăstirea Saharna.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit tânărului, acesta a auzit din mai multe surse că anume orientarea sexuală „netradițională” ar putea fi tratată prin slujba de exorcism. Dacă în restul Europei oamenii sunt destul de sceptici în legătură cu această metodă religioasă de a alunga demonii, în estul continentului există nespus de mulți credincioși cu convingeri despre prezența duhurilor.

Nik a hotărât să ia parte la o sesiune de exorcism la o mănăstire din țară pentru a pune la încercare spusele preoților. Încă ajuns acolo, în toiul nopții, englezul a spus că deși slujba încă nu a început, atmosfera de acolo este absolut înfricoșătoare și totul e cuprins de o liniște mortală.

Odată cu primele rugăciuni citite de preot, mai mulți oameni prezenți ar fi devenit foarte agitați și ar fi scos sunete extrem de ciudate și puternice, care l-au cutremurat pe băiat. Acesta a și filmat pe ascuns câteva momente ale slujbei, dar așa și nu a mai simțit vreun efect, nici în timpul procesului, nici după.

În final, bloggerul a concluzionat că sesiunile ar fi doar o metodă a preoților de a insufla oamenilor anumite lucruri și de a-i manipula psihologic, în acest fel, biserica, adunând destui bani pentru a se întreține.

Articole asemănătoare

Back to top button