fbpx

video | A crezut că sunt abandonate, dar se pare că a dat-o în bară. Doi șoferi au rămas fără mașini, după ce un tânăr le-a vândut la fier vechi

Un tânăr în vârstă de 21 ani, locuitor a capitalei, fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind suspectat de comiterea a două furturi de automobile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De fapt, mașinile de model FORD SIERA și WV PASSAT, aparent într-o stare nu prea bună, erau parcate în curtea blocurilor de locuit de pe străzile Alba Iulia și Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani. Pentru că arătau de parcă ar fi abandonate, tânărul a decis să le vândă la fier vechi. Acesta a chemat un evacuator și le-a dus la o bază pentru colectarea metalului, urmare la ce a obținut un profit.

Polițiștii au fost sesizați de către proprietarii vehiculelelor, care au comunicat că automobilele erau în stare nefuncțională, dar urmau să le repare. Prejudiciul estimat de proprietari constituie 26.000 lei.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse, individul a fost identificat și reținut de polițiști fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția. Anterior acesta s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiunile de huliganism și escrocherie.

Actualmente, tânărul este reținut pentru 72 de ore și cercetat penal pentru furt. Conform legislației în vigoare, infracțiunea de furt se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32.500 de lei la 67.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button