fbpx

video | 42 de medici români au ajuns în țara noastră și urmează să ne sprijine în lupta cu virusul COVID-19. „Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă”

Astăzi, echipa formată din 42 de medici români, trimiși pentru a ne sprijini țara în lupta cu virusul COVID-19, a ajuns la Chișinău. Ceremonia de prezentare a avut loc la Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, care conduce delegația de la București, a transmis condoleanțe familiilor din RM care și-au pierdut oamenii apropiați din cauza COVID-19.

„Virusul nu cunoaște granițele, singurul cuvânt aplicabil este „solidaritatea” și cu el „prietenia”. Așa ne cunoaștem prietenii. Avem un motto la SMURD: Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă. Echipa de medici va însemna un schimb bilateral de cunoștințe. Din momentul în care s-a luat decizia, a luat mai puțin de două zile ca să avem lista întreagă. Au mai fost oameni care au dorit să vină în RM… ”, a menționat secretarul de stat al MAI român, Raed Arafat.

„Pe parcursul mai multor ani, RM a beneficiat de suportul din partea României în diverse sfere: sănătate, educație, etc. Îmi exprim gratitudinea și recunoștința pentru această asistență care vine și din partea lucrătorilor medicali, care vine în momente complicate pentru țară”, a spus și ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Personalul medical român se va afla în Republica Moldova două săptămâni. În acest timp, vor lupta cot la cot cu „eroii noștri” pentru a salva cât mai multe vieți.

Articole asemănătoare

Back to top button