fbpx

Viceprim-ministrul Iurie Leancă: Durerea poporului francez e durerea întregii Europe

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană și liderul PPEM, Iurie Leancă, și-a exprimat solidaritatea cu cetățenii francezi care asistă în aceste momente la unul dintre cele mai triste „spectacole” – incendiul de la Catedrala Notre Dame de Paris.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Iurie Leancă scrie că durerea poporului francez e durerea întregii Europe.

„Gândurile mele sunt în aceste clipe alături de poporul francez, care trece prin momente dificile, privind cum arde unul dintre simbolurile istoriei franceze și europene. Durerea cetățenilor francezi e durerea întregii Europe”, a declarat Iurie Leancă.

Gânduri de solidaritate a exprimat și președintele român, Klaus Iohannis, care menționează într-o postare pe Twitter că România este alături de Franța.

„Veşti şfâşietoare din Paris. Notre-Dame, un simbol istoric al culturii europene, este în flăcări în această seară. România este alături de Franţa”, a scris Iohannis.

La fața locului s-a deplasat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, pentru a asista la operaţiunile de stingere a incendiului.

Acesta şi-a întrerupt întâlnirile programate şi a ajuns la Catedrala Notre-Dame la ora 20:15 (ora locală).

„Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări. Emoţii pentru întreaga naţiune. Gândurile mele sunt la toţi catolicii şi la toţi francezii. La fel ca toţi compatrioţii noştri, sunt trist să văd cum arde o parte a noastră”, a transmis Emmanuel Macron prin Twitter.

Amintim că luni seara, Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări. Mai multe echipaje de pompieri luptă în aceste momente pentru a stinge incendiul. Un istoric francez a declarat că „asistăm la prăbușirea celui mai vizitat monument instoric din lume”.

Articole asemănătoare

Back to top button