fbpx

Vicepremierul pentru Reintegrare, despre cazul lui Alexandru Rjavitin: „Am reacționat și m-am implicat imediat ce am fost sesizat”

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, anunță că a reacționat imediat cum a fost sesizat cu referire la presupusa sechestrare a lui Alexandru Rjavitin încă la sfârșitul lunii decembrie, atunci când acest caz a ajuns în vizorul opiniei publice. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am reacționat și m-am implicat imediat ce am fost sesizat de Promo-LEX pe data de 30 decembrie 2019. În aceeași zi am expediat demersuri în adresa negociatorului din partea Tiraspolului Vitali Ignatiev și a OSCE Mission to Moldova cu solicitarea în adresa celei din urmă să îl viziteze pe Alexandru Rjavitin, în cazul în care se confirmă informațiile privind reținerea și detenția lui. Am transmis mesaj familiei lui Alexandru Rjavitin cu propunerea de a ne intâlni, sau, dacă consideră că asemenea întâlnire i-ar expune unor riscuri suplimentare, să-mi transmită mesaj scris cu informații suplimentare și/sau solicitări”, a scris oficialul cu puțin timp în urmă pe pagina sa de Facebook

Flenchea spune că se va întâlni săptămâna viitoare cu Vitali Ignatiev pentru a abordat inclusiv acest subiect. Totodată, vice-prim-ministrul susține că rolul Misiunii OSCE în asemenea cazuri este crucial, deoarece, în exercitarea mandatului său, Misiunea are instrumente care îi permit să viziteze deținuții din regiune și să faciliteze accesul medicilor și avocaților.

„Pe această cale fac apel și la ceilalți parteneri – mediatori și observatori în formatul 5+2 – să determine administrația de la Tiraspol să ofere informații pe acest caz și, dacă informațiile se confirmă, să îl elibereze pe Alexandru Rjavitin”, a comunicat oficialul.

În context, Alexandru Flenchea a salutat implicarea instituției parlamentare în acest subiect extrem de important și complex și a făcut un apel către presă și societatea civilă să țină în vizorul public cazul Rjavitin.

Citiți și: video | Guvernul, PG și organizațiile internaționale, chemate să intervină în cazul tânărului care ar fi fost răpit de structurile de forță transnistrene

video | Un tânăr din regiunea transnistreană, dat dispărut acum două săptămâni. S-a cerut implicarea președintelui, premierului și Procuraturii

Articole asemănătoare

Back to top button