fbpx

Vestitorii primăverii se întorc pe meleagurile natale. Mai mulți cocostârci, surprinși revenind la cuiburile lor din Moldova

Vestitorii primăverii se întorc pe meleagurile natale. Stoluri de cocostârci au fost surprinse revenind la cuiburile lor din localitățile din centrul Moldovei. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De câteva zile, localnicii admiră păsările care ar fi venit abia cu o săptămână în urmă. Potrivit specialiștilor, vremea de afară nu prezintă un pericol pentru cocostârci, întrucât aceștia pot rezista la temperaturi de până la -10 grade Celsius.

Pe o câmpie din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, au fost văzuți circa 20 de cocostârci.

„Cândva veneau mai mulți. Acum vin mai puţini, pentru că a rămas foarte puţin peşte acolo. Doar pește mic. Ei vin când se încălzește afară. Au sosit acum o săptămână sau două”, a spus unul din localnici.

Potrivit experților de la Institutul de Zoologie, în ultimii doi ani, tot mai mulți cocostârci preferă să vină în țara noastră. Astfel, au fost surprinși și doi cocostârci negri, o specie rară înscrisă în Cartea Roșie, transmite publika.md.

În Republica Moldova sunt întâlnite două specii de cocostârci: alb și negru. În localitățile din țară, ornitologii au numărat aproximativ 400 de cuiburi.

Articole asemănătoare

Back to top button