fbpx

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Ce beneficii au antioxidanții pe care-i conține și cum ajută sistemul cardiovascular

O echipă de cercetători a dezvăluit că ciocolata, în special cea neagră, poate proteja inima prin scăderea tensiunii arteriale. Flavanolii (antioxidanții din cacao) fac venele și arterele mai elastice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă ai poftă de un desert, cel mai bine ar fi să-ți îndrepți atenția spre ciocolata neagră, ne sfătuiesc oamenii de știință. Substanțele din cacao pot face pereții vaselor de sânge mai flexibili, permițând sângelui să circule prin corp mai ușor. Studiul făcut la Universitatea din Surrey a ajuns la concluzia că persoanele care luau suplimente de cacao și-au mișcorat tensiunea arterială în doar trei ore.

Pe de altă parte, ciocolata cu lapte nu este o idee atât de bună, întrucât conține foarte mult zahăr și doar 25-30% cacao.

ANTIOXIDANȚII DIN CIOCOLATA NEAGRĂ AU EFECT POZITIV ASUPRA SISTEMULUI CARDIOVASCULAR

Cardiologul Christian Heiss, principalul autor al studiului, a declarat: „Impactul pozitiv pe care-l au flavanolii din cacao asupra sistemului cardiovascular este incontestabil”. El a spus că, în timp ce în studiul său s-a administrat o cantitate mare de flavanoli, ciocolata neagră conține cantități semnificative din acești antioxidanți.

În cadrul cercetării, 11 adulți sănătoși au consumat o capsulă de cacao sau placebo, în zile alternative, timp de două săptămâni, în timp ce-și vedeau de viață în mod normal. Participanții au purtat pe braț un aparat legat cu o clemă de deget, care le-a monitorizat cât de rigide erau arterele lor. În zilele în care au luat suplimentele de cacao, datorită flavonolilor, tensiunea lor era mai mică și arterele mai elastice, chiar și la opt ore după administrare, notează digi-world.tv.

Important este că în zilele în care tensiunea arterială era deja mică, pastilele nu au scăzut-o și mai mult.

Profesorul Heiss, care plănuiește să testeze pastilele în rândul pacienților cu hipertensiune, spune că acest lucru ar putea fi un avantaj în fața medicamentelor actuale. „Medicii se tem adesea că unele comprimate pentru tensiunea arterială o pot scădea prea mult în unele zile, dar ceea ce am descoperit este că flavonolii influențează tensiunea doar dacă aceasta este crescută”.

Legumele cu frunze verzi, ceapa, merele, cireșele, fructele de pădure, boabele de soia și chiar vinul roșu sunt alte produse bogate în antioxidanți care protejează inima.

Articole asemănătoare

Back to top button