fbpx

Verificări riguroase la Autogara și Piața Centrală. De mâine, ANTA și INP vor lua cu asalt perimetrul

Ministerul Economiei și Infrastructurii, a convocat o ședință cu reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Inspectoratul Național de Patrulare (INP), Serviciul Fiscal de Stat și Primăria municipiului Chișinău pentru a stabili acțiunile de combatere a transportului ilicit din preajma Autogării Centrale, și anume străzile Columna, Tighina (în perimetrul Pieței Centrale).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest sens, a fost propusă desfășurarea acțiunilor de patrulare în zona Autogării, pentru a identifica și a sancționa transportatorii care încalcă legea, dar și pentru a nu admite staționarea și parcarea autoturismelor în raza de acțiune a indicatoarelor rutiere.

Începând cu ziua de mâine, agenții INP împreună cu inspectorii ANTA vor desfășura verificări în această regiune, acțiunile având un termen nelimitat.

Ministerul Economiei îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de transport care prestează servicii în condițiile cadrului legal. Astfel, vor contribui direct la combaterea fenomenului de activitate ilicită în transportul auto, care afectează siguranța pasagerilor și sporește concurența neloială.

De asemenea, în perioada Sărbătorilor Pascale, când fluxul de călători este mult mai mare decât în zilele obișnuite, va fi instituit un grup special de lucru format din echipe INP, Serviciul Fiscal și ANTA, care vor monitoriza și vor depune eforturi pentru diminuarea transportului ilicit în preajma Autogării Centrale și alte locații cheie.

Articole asemănătoare

Back to top button