fbpx

Vama – suprasolicitată în ajunul sărbătorilor. Câte unități de transport au traversat punctele de trecere în ultima săptămână?

Pe parcursul ultimei săptămâni, fluxul mijloacelor de transport a înregistrat o creștere semnificativă, constituind 83.239 de unități, comparativ cu 74.480 în săptămâna precedentă, anunță Serviciul Vamal. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Doar în zilele de weekend vama a fost traversată de 13.820 de mijloace de transport, fiind înregistrată o creștere de 2897 de mijloace de transport comparativ cu weekend-ul precedent. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la postul vamal „Leușeni”, fiind atestată o creștere cu circa 30% în perioada de referință.

Ca urmare, în vederea reducerii timpului de așteptare în punctele de trecere a frontierei, Serviciul Vamal a dispus realizarea mai multor acțiuni, printre care suplinirea numărului de funcționari și al echipamentelor de verificare, implicarea șefilor posturilor vamale în efectuarea controlului și utilizarea tuturor pistelor indiferent de sensul de traversare.

Adițional, Serviciul Vamal colaborează cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și autoritățile vamale și de frontieră ale statelor vecine în vederea coordonării și sincronizării acțiunilor de fluidizare a traficului pe ambele părți ale frontierei comune.

Precizăm că cifrele privind traversările frontierei de sărbători denotă o creștere semnificativă în fiecare an. Astfel, în perioada 20 – 31 decembrie 2018 au fost înregistrate 645.206 de traversări de persoane, dintre acestea aproximativ 362.595 de treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (202.760 de treceri ale cetăţenilor moldoveni şi 159.835 de treceri ale cetăţenilor străini).

În următoarele zece zile se prognozează un aflux de călători și o majorare a numărului de călători, ținând cont că în România este preconizată și o minivacanță de Crăciun și Revelion.

Articole asemănătoare

Back to top button