fbpx

Valuța nu cedează și așteaptă scuze publice din partea celor care „l-au denigrat”: Am achitat amenda pentru că nu am avut alternativă

Preotul din Anenii Noi, Ghenadie Valuța, a afișat rezultatul unei expertize veterinare a câinelui pe care acesta l-ar fi tratat într-un mod barbar. Diaconul a comentat, din nou, într-o postare pe Facebook că el „nu a târât inuman patrupedul”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai mult, Valuța, drept urmare a prezentării acestei expertize, a cerut de la toți cei care l-ar fi „denigrat” să-i ceară scuze publice.

„Slavă ție Doamne… Câinele nu a fost târât inuman sau maltratat. Expertiza veterinară a demonstrat adevărul că câinele „clinic nu prezintă semne sau risc de viață și sănătate”. Astfel se demontează toată isteria demonică, exagerările și trucările ofensatoare la adresa mea și a Bisericii.

Datorită acestor deformări de adevăr, lumea a fost dusă în eroare. Totodată am recunoscut cu regret și am achitat amenda pentru metoda necorespunzătoare de transportare a animalului, așa cum se spune în raport, deoarece la moment nu am avut alternativă. De asemenea solicit scuze publice de la reprezentanții asociațiilor pentru drepturile animalelor, pentru denigrările și concluziile pripite și superficiale, fără ca măcar să aștepte expertiza veterinară sau concluzia poliției sau să mă contacteze personal”, a scris preotul.

Amintim că în seara zilei de 21 iulie, în satul Bulboaca din Anenii Noi, a fost surprinsă o mașină care târa un câine, legat de un lanț metalic. La volanul autovehiculului se afla preotul Ghenadie Valuță, care ar fi considerat că această pedeapsă este potrivită pentru patrupedul care, conform spuselor lui, ar fi mușcat anterior un copil.

Articole asemănătoare

Back to top button