fbpx

„Vă rugăm să fim corecți”. Partidul ȘOR dezminte informațiile precum că ar fi mituit alegătorii dăruindu-le ceasuri și calendare

Partidul ȘOR a devenit ținta unei campanii mediatice murdare și de discreditare în preajma alegerilor parlamentare, potrivit purtătoarei de cuvânt a formațiunii, Alina Șargu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Încă de la începutul acestei campanii electorale împotriva Partidului ȘOR, a candidaților și reprezentanților săi a fost lansat un adevărat război informațional. Minciunile și speculațiile la adresa noastră curg gârlă atât pe Internet, pe rețele sociale, cât și la un șir de posturi de televiziune”, a menționat Alina Șargu.

În context, ea s-a referit la diverse fotografii publicate pe rețelele de socializare, potrivit cărora partidul condus de Ilan Șor ar fi mituit alegătorii. În cadrul briefingului, Șargu a prezentat lucrurile pe care le conține un pachet cu simbolica partidului, oferit alegătorilor la întrunirile electorale. Este vorba de un ceas, un stilou, un calendar și materiale promoționale.

„Ceasul este un suvenir cu simbolica partidului. Legea permite asemenea tipuri de suvenire. Ne-am gândit foarte mult ce suvenire să le oferim oamenilor ca să le rămână ca amintire ceva util și plăcut”, a menționat Alina Șargu.

Foto: privesc.eu

Reprezentantul Partidului ȘOR la Comisia Electorală Centrală, Vladimir Fiodorov, a prezentat și prevederile Codului electoral și Regulamentului CEC, potrivit cărora se permit oferirea de suvenire electorale care nu depășesc prețul de două unități convenționale, adică 100 de lei.

Alina Șargu s-a adresat instituțiilor mass-media să stopeze intoxicația informaționale: „Înțelegem că suntem în campanie electorală, înțelegem că avem instituții media controlate de partide politice, înțelegem că sunt instituții media care simpatizează anumite partide, dar vă rugăm să fim corecți. Partidul Politic ȘOR respectă cu strictețe buchia legii”, a conchis Alina Șargu.

Articole asemănătoare

Back to top button