fbpx

Ursula von der Leyen, prima femeie care va sta la cârma Comisiei Europene, aleasă în funcție de majoritatea europarlamentarilor

Ursula von der Leyen devine prima femeie care va conduce Comisia Europeană, după ce Parlamentul European a validat marţi cu 383 de voturi pentru, 22 de abţineri şi 327 voturi împotrivă nominalizarea acesteia pentru preşedinţia executivului UE.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rezultatele votului secret cu buletine a fost anunţat de preşedintele parlamentului European, David Sassoli. Pentru validarea Ursulei von der Leyen erau necesare 374 de voturi, ceea ce înseamnă că votul pentru alegerea noii preşedinte a Comisiei Europene a fost unul foarte strâns.

Începând cu 1 noiembrie 2019 aceasta va fi la cârma Comisiei Europene şi îl va urma în funcţie pe luxemburghezul Jean-Claude Juncker, care s-a aflat timp de un singur mandat în fruntea executivului Uniunii Europene, transmite Agerpres.

Într-un scurt discurs susţinut după confirmarea ei la limită de către Parlamentul European, Ursula von der Leyen a spus că este o mare responsabilitate şi că munca ei începe din acest moment. Ea a mai afirmat că obiectivul ei este o Europă unită şi puternică.

Articole asemănătoare

Back to top button