fbpx

Unul dintre cei mai bogați ruși spune că Rusia va rămâne fără bani până anul viitor

Oligarhul Oleg Deripaska a spus că Rusia ar putea rămâne fără bani până anul viitor, dacă țara nu va avea investiții din partea țărilor „prietenoase”, pentru că sancțiunile occidentale își vor produce efectele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deripaska, magnat din domeniul energiei și metalelor, care a fost cel mai bogat om din Rusia, a declarat joi într-o conferință de afaceri din Siberia: „Nu vor mai fi bani anul viitor. Vom avea nevoie de investitori străini”.

Deripaska, care a fost sancționat de Regatul Unit, SUA și UE după ce Rusia a invadat Ucraina, a spus că fondurile se epuizează, potrivit Bloomberg, citat de Digi24.

El a spus că Rusia îndură o presiune „serioasă” din cauza sancțiunilor occidentale și că țara va trebui să își îndrepte atenția către alte țări cu „resurse serioase” pentru a investi.

„Ne-am gândit că suntem o țară europeană. Acum, în următorii 25 de ani, ne vom gândi mai mult la trecutul nostru asiatic”, a spus Deripaska, fondatorul Rusal, cel mai mare producător de aluminiu din afara Chinei.

Agenția europeană de rating Scope a apreciat că deficitul bugetar al Rusiei ar putea crește la 3,5% din produsul intern brut (PIB), în comparație cu prognoza guvernului de 2%. În 2022, deficitul oficial a ajuns la 2,3%.

Scope a spus că acest lucru a fost cauzat de veniturile mai mici din exporturile de petrol și gaze, pe măsură ce Occidentul a renunțat de energia rusă.

Agenția de rating a mai spus că cheltuielile uriașe ale Rusiei cu războiul vor afecta economia pe termen lung, pentru că acestea se fac în detrimentul investițiilor în infrastructură, digitalizare, locuințe și protecția mediului.

Articole asemănătoare

Back to top button