fbpx

USM și UTM, într-un clasament mondial al celor mai performante 25 de universități din anul 2019

Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei au intrat în acest an într-un top al celor mai performante universități ale anului 2019, realizat de U-Multirank. Comisia evaluează anual 1711 instituții de învățământ superior, iar clasamentul din acest an a fost făcut public marți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Universitatea Tehnică se află pentru prima dată în acest top, pe când Universitatea de Stat s-a bucurat de un loc în clasament și anul precedent.

Indicatorul de performanță prezintă procentual gradul în care activitatea de cercetare a universității este conectată la rețelele internaționale.

Clasamentul reflectă o ordine decrescătoare a scorului indicatorului.

Astfel, potrivit experților, USM și UTM s-au remarcat prin impactul lor științific în aria academică națională și internațională.

Anul precedent, Universitatea de Stat a fost unica instituție de studii superioare din Republica Moldova care a ajuns în prestigiosul Top 25 U-Multirank, transmite Moldpres.

U-Multirank a fost dezvoltat în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene și este implementat de un consorțiu independent condus de Centrul pentru Învățământul Superior din Germania.

Articole asemănătoare

Back to top button