fbpx

Uniunea Europeană ne ajută să modernizăm căile ferate din R. Moldova

Republica Moldova va beneficia de asistență financiară pentru modernizarea infrastructurii feroviare. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat inițierea unor negocieri cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru încheierea unor acorduri în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va acorda un împrumut în valoare de 23 de milioane de euro. De asemenea, Republica Moldova va beneficia de un grant de aproape 20 de milioane de euro, oferit de Comisia Europeană. Banii vor fi utilizați pentru reabilitarea coridorului feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău. Drept rezultat, va crește volumul de mărfuri transportate pe calea ferată, pentru că vor fi eliminate restricțiile de masă pe acest sector și va fi majorată viteza de circulație.

De menționat că, în anul 2014, a mai fost semnat un Acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care prevedea alocarea a 52,5 milioane de euro pentru achiziția locomotivelor și pentru restructurarea unui alt tronson de cale ferată.

Articole asemănătoare

Back to top button