fbpx

Unele secții de vot din stânga Nistrului vor fi reamplasate. Cum explică CEC modificările?

Câteva secții de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi din unele sate ale raionului Căuşeni vor fi reamplasate. Despre aceasta a anunțat Comisia Electorală Centrală, care a menționat că acestea se vor afla pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preşedinta CEC, Alina Russu, a precizat că modificările sunt propuse după ce Inspectoratul General al Poliției şi Biroul pentru reintegrare au venit cu recomandarea de a reduce numărul secţiilor de votare din zona de securitate.

La scrutinele precedente, pe parcursul ultimilor ani, autorităţile neconstituţionale au blocat prin diverse metode participarea la vot. Potrivit preşedintei CEC, numărul de secţii de votare rămâne acelaşi pentru ambele circumscripţii, nr. 47 şi 48, iar reamplasarea unor secţii vine să garanteze dreptul la vot al cetăţenilor.

Iurie Ciocan, membru CEC, a declarat că propunerile de modificare vin ca urmare a unor discuţii de durată. Primăriile localităţilor în care vor fi reamplasate secţiile au identificat locaţiile deja, iar forţele de menţinere a ordinii publice sunt capabile să asigure securitatea procesului. Pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie, pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni sunt deschise 47 de secţii de vot.

Pentru circumscripţia uninominală nr. 47, oraşele Camenca, Râbniţa, Dubăsari şi Grigoriopol, sunt deschise 22 de secţii de votare, iar pentru circumscripţia uninominală nr. 48, oraşul Slobozia, municipiile Tiraspol şi Bender – 25 de secţii de votare.

Articole asemănătoare

Back to top button