fbpx

Unde e mai bine să te antrenezi, în sala de forță sau în aer liber?

O siluetă de invidiat este, practic, visul fiecăruia dintre noi, mai ales acum, că vine vara! Și, pentru că mulți doresc să obțină rezultate frumoase și vizibile cât mai rapid, există o dilemă foarte importantă, și anume care este cea mai bună opțiune – cea de a practica sportul în aer liber sau într-o sală de sport? E de menționat că rezultatele antrenamentelor profesionale apar mult mai repede decât atunci când te antrenezi de sine stătător la aer liber, însă părerile pot fi diferite şi fiecare opțiune are avantajele sale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aşadar, pentru a înțelege mai bine ce ți se potrivește și care metodă îți poate aduce rezultatele dorite, trebuie luate în calcul mai multe aspecte. Iată o listă de avantaje și beneficii pentru ambele situații.

Avantajele antrenamentelor în sala de forță

Așadar, dacă alegi să faci sport într-o sală de forță, te vei putea bucura de următoarele avantaje:

– Ești ferit de zonele poluate din aer liber în timp ce faci sport, mai ales dacă locuiești într-o zonă foarte poluată. Temperatura din cameră se menține constantă, iar aerul condiționat reduce riscul de supraîncălzire.

– Ploaia, vântul, umiditatea, temperatura și alți factori de climă și vreme nu sunt o problemă atunci când faci mișcare în sală. În plus, vara nu trebuie să porți protecție solară și nu te poți alege cu arsuri solare.

– Sălile de forță oferă echipament reglabil pentru persoanele care se recuperează după accidente sau alte probleme medicale. Prin urmare, dacă practici sport într-un mod controlat, vei fi mai sănătos.

– Sălile de sport oferă posibilitatea de a trece de la antrenamentul aerobic sau cardio la antrenamentul de forță și stretching, cu tot echipamentul de care ai nevoie în același loc.

– Sportul la o sală de forță oferă oportunități de socializare. Ai posibilitatea să întâlnești oameni noi, să socializezi constant sau chiar să îți faci prieteni și cunoștințe importante.

– Dacă te rănești sau brusc ți se face rău, cineva te va ajuta imediat. Astfel, ai parte de o asistență medicală imediat ce ai nevoie de ajutor.

– În cazul în care nu știi cum să lucrezi la un aparat sau cum să începi un exercițiu, vei fi ajutat imediat de un antrenor de sport care este responsabil de sală în acel moment.

Avantajele antrenamentelor în aer liber

Bineînțeles, și sportul în aer liber are câteva avantaje, și anume:

– Exercițiile în aer liber te fac să te simți mai bine. Acestea sunt asociate în principal cu creșterea energiei și vitalității, dar și cu scăderea tensiunii, confuziei, furiei și depresiei.

– Activitățile în aer liber precum mersul pe jos, alergarea sau cățăratul ajută la îmbunătățirea echilibrului și controlul mișcărilor corpului. Mai mult, activitățile efectuate în afara orelor 10-16 ore contribuie la sinteza vitaminei D.

– Multe activități în aer liber sunt gratuite, spre deosebire de sălile de sport care necesită abonament.

– Exercițiile în aer liber sunt o experiență senzorială mult mai complexă decât cele efectuate într-o încăpere, oferind astfel o gamă de stimuli vizuali, auditivi și olfactivi corpului și creierului.

Așadar, fiecare metodă are avantajele sale, iar motivația de a face sport este una dintre cele mai importante decizii din viață! Totuși, dacă dorești rezultate calitative și de lungă durată o sală de fitness poate fi o decizie mult mai potrivită!

În plus, dacă alegi să frecventezi sala de sport Aquaterra, ai parte de o super ofertă! Doar în luna mai, la achiziționarea abonamentului, ai un bonus de 6 săptămâni cadou! Pentru mai multe detalii, apelează-ne la 022 628 000!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button