fbpx

Un val de căldură din Africa va traversa Europa în această săptămână. Temperaturile ar putea crește cu până la 17 grade

Mai multe state de pe continentul european se vor confrunta în această săptămână cu temperaturi caniculare, ca urmare a prezenței unui val de căldură fără precedent pentru această perioadă a verii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Experții internaționali avertizează că temperaturile ar putea crește cu până la 17 grade până la sfârșitul weekendului. Deja mai multe state, printre care Franţa, Germania, Belgia, Austria, Polonia şi Cehia, dau în clocot. Umiditatea mare din aer va face ca temperatura resimțită să fie de 47 de grade Celsius. În Berlin, temperaturile au trecut de 30 de grade Celsius, căldură cu care germanii nu sunt obișnuiți în această perioadă.

Frecvent facem anunţuri prin care amintim mai ales părinţilor cu copii mici şi bătrânilor să stea la umbră şi să bea multe lichide”, spune Frank Archie, salvamar, citat de presa română.

Animalele de la grădina zoologică din Berlin au avut parte un tratament special. Elefanţii au fost stropiţi cu apă, ca să se răcorească. Alţi locatari ai parcului au primit fructe îngheţate, ca să facă faţă mai uşor temperaturilor crescute. La est de Berlin, în landul Brandenburg, zeci de hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări, iar pompierilor le este frică că alte focare pot izbucni oricând.

Valul african de caniculă a lovit cu putere şi Franţa. În Paris, temperaturile au trecut de 30 de grade Celsius. Francezii au golit magazinele de ventilatoare şi aparate de aer condiţionat. Autorităţile au avertizat populaţia că asemenea perioade caniculare vor deveni din ce în ce mai frecvente.

Nu este alarmism. Aceste valuri de caniculă vor continua să aibă loc şi poate chiar vor deveni mai rele în anii şi deceniile următoare, din cauza schimbării climei”, spune Agnes Buzyn, ministrul francez al Sănătăţii.

A fost foarte cald şi la Roma. Cele 2000 de fântâni din oraş au fost folosite, deopotrivă, de localnicii şi turiştii care au vrut să se răcorească, iar vânzările celebrelor îngheţate italiene înregistrează noi recorduri.

Articole asemănătoare

Back to top button