fbpx

Un uriaș asteroid a intrat pe orbita Pământului: Are un diametru mai mare decât un teren de fotbal

Un uriaș asteroid a intrat vineri pe orbita Pământului, dar oficialii NASA nu cred că acesta ar putea fi periculos, chiar dacă se va afla foarte aproape de noi. Asteroidul are un diametru mai mare decât lungimea unui teren de fotbal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Asteroidul numit 2023 HT4 a intrat vineri dimineață pe orbita Pământului, dar uriașa stâncă spațială nu ar trebui să fie considerată un pericol, deși se va afla foarte aproape de noi, scrie stirileprotv.ro.

Conform listei de obiecte din apropierea Pământului a NASA, acesta măsoară 130 de metri în diametru, adică mai mult decât lungimea unui teren de fotbal.

Interesant este faptul că asteroidul 2023 HT4 zboară cu o viteză mult mai mică decât media de 15 km/s pe care o au asteroizii ținuți sub observație de NASA, respectiv 8,93 km/s.

Gigantică rocă spațială a fost observată pentru prima dată pe 31 martie 2015, când zbura cu dublul vitezei actuale. Asteroidul va reveni în apropierea Pământului abia peste 8 ani, pe 13 iulie 2031, când va avea o viteză mult mai mare, de 19,44 km/h.

Asteroidul va reveni peste 8 ani, pentru ultima oară, cu o viteză incredibilă

În mod neobișnuit, NASA nu mai amintește o altă revenire după cea de peste 8 ani, ceea ce ar putea însemna că viteza sa de la acea dată va fi atât de mare, încât va părăsi definitiv orbita noastră.

În cazul în care lucrurile merg prost, iar asteroidul își schimbă cursul și pune Pământul în pericol, NASA are acum un sistem de distrugere a asteroizilor gata să funcționeze, testele de succes efectuate la sfârșitul anului 2022.

Oamenii de știință vor trage de fapt o rachetă către asteroidul care se apropie, modificându-i astfel cursul de coliziune cu planeta noastră.

Numit DART, sistemul a fost testat în octombrie și a reușit cu succes să împingă un asteroid inofensiv pe o traiectorie diferită.

Articole asemănătoare

Back to top button