fbpx

Un terorist, complice la atacurile din Siria, a fost prins pe teritoriul Republicii Moldova

Un terorist de origine siriană, dat în căutare internațională de mai mult timp, a fost prins pe teritoriul Republicii Moldova, în timp ce încerca să se ascundă de autoritățile din țara sa. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Imediat după ce a fost prins, bărbatul originar din Kabardino-Balkaria, acuzat pentru participarea la atacurile împortiva guvernului sirian, a fost transportat extrădat în Rusia. Potrivit autorităților, acolo, acesta va fi condus către orașul său, unde urmează a fi supus unui proces de judecată și riscă până la 15 ani de închisoare.

În 2013, sirianul, în mod benevol, s-ar fi alăturat unei bande teroriste, în componența căreia lupta în războiul din țara sa natală. La scurt timp, bărbatul ar fi părăsit statul sub influența unor ideologii religioase și nu a mai revenit înapoi.

La doar câteva luni de la plecarea sa din țară, pe numele teroristului a fost deschis un dosar penal și a fost dat în căutare internațională de către autoritățile din Damasc. Într-un final, bărbatul a fost găsit într-un sat din Republica Moldova, în timp ce se ascundea de guvernul sirian.

Articole asemănătoare

Back to top button