fbpx

Un tânăr de 20 de ani a încercat să aprindă focul în sobă cu motorină: Ce a urmat

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a primit arsuri, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu motorină.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazul a avut loc în seara zilei de 30 martie într-o locuință de pe strada Miron Costin nr. 46 din orașul Edineț.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:56. Potrivit informațiilor înregistrate, băiatul a suferit combustii în timp ce încerca să aprindă focul în sobă utilizând substanța ușor inflamabilă.

Astfel, lichidul s-a inflamat și i-a provocat tânărului arsuri în regiunea feței. Imediat, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală. Ajunși, aceștia au acordat îngrijirile de rigoare, ulterior i-au prescris băiatului un tratament la domiciliu. Incendiu în locuință nu s-a produs.

Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune.

Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi motorină, benzină, gaz lampant, dar și alte substanțe periculoase.

Mai mult, pentru evitarea situațiilor excepționale, oamenii sunt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze bunuri în apropierea acestora, iar pe timp de noapte să stingă focul din sobe. În caz de situații de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button