fbpx

Un studiu dezvăluie secretele unei lecturi rapide. De cât timp e nevoie pentru a citi o carte

Ecranizarea unei opere literare nu va fi niciodată atât de bună precum cartea în sine. Şi să fim serioşi, presaţi de timp, suntem tentaţi tot mai des să alegem filmul în detrimentul cărţii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un studiu realizat de platforma Picodi.com îţi dezvăluie toate secretele de care ai nevoie pentru o lectură cât mai plăcută. Pentru Game of Thrones este nevoie în jur de 97 de ore de citit. Şi asta în condiţiile în care ultimele două cărţi nu au fost încă lansate.

Pe locul doi este cel mai iubit vrăjitor din generaţia noastră. Cărţile „Harry Potter”, semnate de J.K. Rowling, te solicită doar 65 de ore. Aceste intervale de timp sunt estimate pentru un cititor mediu. În acest studiu sunt enumerate şi cărţi pe care dacă le citesc durează în jur de două ore, cam timpul pe care îl aloc unui film. „Micul Prinţ”, „Alice în ţara Minunilor” sau Alchimistul de Coelio, care-ţi va răpi doar 2,5 ore.

Concluzia clasamentului este că dacă am citi câte 8 ore pe zi, practic programul de muncă al fiecăruia, citirea tuturor bestsellerurilor ar dura 42 de zile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button