fbpx

Un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, declarat persoană non grata în R. Moldova

Un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană non grata în R. Moldova. Despre aceasta anunță serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit MAEIE, persoana a fost obligată să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Pentru acțiuni incompatibile cu statutul diplomatic, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că a declarat drept persoană non grata pe teritoriul țării noastre a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Acest fapt a fost comunicat părții ruse în după-amiaza zilei de 19 aprilie, odată cu convocarea la sediul MAEIE a Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov”, precizează MAEIE.

Amintim că președintele Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, afirmă că nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Acesta susține că urma să participe la congresul internațional de diplomație populară „Prietenia popoarelor – 2023”, în Gagauzia. „Autoritățile moldovenești au decis că suntem cetățeni nedoriți, care nu pot vizita această țară”, a declarat acesta într-o înregistrare video, care a fost publicată pe rețelele de socializare.

Minnikhanov a declarat pe 17 aprilie că autoritățile moldovenești l-au declarat „persoană non-grata. În același timp, Poliția de Frontieră a R. Moldova susține că declarațiile acestuia sunt false.

Citește și: Reacția Moscovei la refuzul de intrare în Moldova a liderului Tatarstanului

Articole asemănătoare

Back to top button