fbpx

Un preot rus, expulzat pentru că soția lui ar fi participat la un concurs de frumusețe. Biserica: „Va sta în exil până îi vin mințile la cap”

Un preot ortodox din zona munților Ural, Rusia, a fost exilat într-un sat izolat pentru că soția lui ar fi participat la un concurs de frumusețe în timpul postului Paștelui.

Oksana Zotova este proprietara unui salon de înfrumusețare din orașul Magnitogorsk și deținătoarea titlului Miss Senzualitate în cadrul unui concurs. Deși, la prima vedere, activitatea femeii pare destul de obișnuită, aceasta a atras mai multe critici după ce un utilizator anonim a dezvăluit că este nevasta unui preot.

Din cauza acestui lucru, dioceza din Rusia a decis să-l pedepsească, suspendându-l din funcția de preot pe care o deținea la catedrala din Magnitogorsk și exilându-l într-un sat izolat, amplasat la 65 de km de oraș, într-o localitate în care trăiesc doar 4.000 de oameni, transmite digi24.ro.

Potrivit președintelui diocezei, Feodor Saprykin, acesta reprezintă „un mare păcat ca o soție de preot să își expună corpul pentru distracție”, iar preotul nu va fi exonerat „până când nevasta lui nu se va căi”.

Soția preotului a fost acuzată și publicarea unor fotografii provocatoare pe rețelele de socializare, în care apare în costum de baie.

Un alt slujitor al bisericii din oraș a declarat că comportamentul Oksanei Zotova este „fără îndoială inacceptabil”, iar soțul ei va sta în exil „până îi vin mințile la cap”.

Preotul expulzat și-a acceptat pedeapsa, despre care spune că este „destul de blândă” și a recunoscut că a greșit, pentru că și-ar fi lăsat soția să participe la un concurs de frumusețe.

Articole similare

Close