fbpx

Un nou val de COVID-19 în R. Moldova. Când se va administra doza 4 de vaccin și ce restricții ne așteaptă

Republica Moldova a intrat într-un nou val COVID-19, care va dura până la mijlocul lunii august, a anunțat Nicolae Jelamschi, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă din 12 iulie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ala Nemerenco, ministra sănătății, a precizat, la rândul său, că mâine, 13 iulie, va avea loc ședința comisiei de experți, care va decide când în Republica Moldova va începe imunizarea cu doza booster 2 (doza a 4 anti-COVID).

Totodată, ministra a spus că vaccinarea cu doza booster 2 este recomandată persoanelor care au peste 60 de ani și cei care suferă de maladii cronice. Această doză se recomandă să fie administrată peste cel puțin 4 luni de la doza booster 1.

La fel, ministra Sănătăți a menționat că nu este necesar de a introduce restricții în țară legătură cu noile cazuri de COVID, având în vedere că în marea majoritatea localităților se înregistrează cod verde.

Astfel, oficialul doar a recomandat moldovenilor, ca atunci când se află în transportul public, să poarte masca de protecție.

Articole asemănătoare

Back to top button