fbpx

Un nou termen pentru strada Creangă din Chișinău, care intră din nou în reparații. Ceban: Nu o putem repara capital fără a schimba rețelele subterane

Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei intră în reparație în 2-3 săptămâni. Anunțul a fot făcut de primarul general de Chișinău, Ion Ceban. Este vorba de tronsonul dintre bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și bd. Alba Iulia, unde vor fi reabilitate rețelele de apeduct și canalizare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, Ceban anunță că a fost semnat contractul de executare a lucrărilor de reparație capitală a străzii.

„Durata de execuție a lucrărilor contractate este până în luna martie 2022, conform graficului. În proiect sunt preconizate lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparare a carosabilului și reabilitare a rondurilor: Piața Dimitrie Cantemir și Piața Unirii Principatelor”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Potrivit lui, prima etapă presupune schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, care vor costa aproape 20 de milioane de lei. A doua etapă este carosabilul, reparația căruia va costa circa 50 de milioane de lei.

„Noi nu putem iniția reparația capitală a străzii, fără a schimba rețelele subterane, care în 90 la sută sunt într-o stare deplorabilă. Deci începem cu schimbarea tuturor rețelelor după care reparăm drumul”, a adăugat edilul.

Articole asemănătoare

Back to top button