fbpx

Un nou record de temperatură pe Pământ. Cel puțin cinci persoane s-au stins din viață în Kuwait

Cel puțin cinci persoane au decedat în Kuwait, acolo unde s-au înregistrat 63 de grade Celsius la soare – temperatură extremă pentru Pământ, în contextul în care până acum recordul la acest capitol îl deținea Death Valley, un stat din California – 56,7 grade Celsius, înregistrate pe 10 iulie 1913.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, recordul așteaptă încă să fie confirmat de specialiştii World Meteorological Organisation (WMO). Potrivit cotidianului local Al Qabas, pe 8 iunie, temperatura la umbră a fost de 52,2 grade Celsius, iar la soare, de 63 de grade Celsius. Autorităţile locale se aşteaptă ca temperaturile să mai crească, având în vedere că vara începe oficial pe 21 iunie.

Specialiştii de la World Meteorological Organisation au transmis într-un comunicat, marţi, că au fost confirmate oficial cele mai mari temperaturi din ultimii 76 de ani: 53,9 grade Celsius, în Mitribah, Kuwait, pe 21 iulie 2016, respectiv, 53,7 grade Celsius în Turbat, Pakistan, pe 28 mai 2017.

„Temperatura din Mitribat, Kuwait, este în prezent acceptată de WMO drept cea mai mare vreodată înregistrată în regiunea continentală a Asiei. Cele două observaţii sunt a treia şi a patra cele mai mari temperaturi recunoscute de WMO”, se arată în comunicat.

A doua cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe Terra a fost de 55 de grade Celsius, în Kebili, Tunisia, pe 7 iulie 1931.

Articole asemănătoare

Back to top button