fbpx

Un kebab „din partea casei” l-a costat mult prea scump. Un inspector fiscal, demis după ce a ignorat mai multe ilegalități într-un local

La solicitarea unui consumator, un inspector a fost delegat să verifice dacă într-un local din capitală se eliberează bonurile de plată, însă angajatul Serviciului Fiscal ar fi ales să închidă ochii la încălcările din restaurant, în schimbul unui kebab „din partea casei”. 

Potrivit ministrului Finanțelor, Ion Chicu, dubla încălcare a fost comunicată Serviciului Fiscal, iar următoarea zi, inspectorul delegat a fost demis din funcție.

„Kebab. Semnal de la consumator – nu se eliberează bonuri de casă. FISC-ul instalează post fiscal, dar inspectorului delegat îi place kebabul „din partea casei”. Consumatorul informează conducerea FISCU-ului (vineri seara). Inspectorul concediat sambată, cu „remarca” respectivă în CV. Postul fiscal restabilit. Mulțumiri sincere consumatorilor pentru implicare!”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul s-a adresat către reprezentanții HoReCa, rugându-i să dea dovadă de cooperare și să vină în întâmpinarea FISC, în schimb, de la 1 ianuarie 2020 vor mai fi diminuate impozitele încă o dată.

Articole similare

Close