fbpx

Un fost consilier municipal vrea să devină primarul Chișinăului: Spune că un singur mandat îi va fi de ajuns să transforme capitala

Fostul consilier municipal și ex-membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Teodor Cârnaț, vrea să devină primarul capitalei Republicii Moldova. Acesta și-a anunțat candidatura pentru Primăria Chișinău, printr-o postare pe Facebook. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În mesajul său spune că este susținut în totalitate de Partidul „Voința Poporului”, dar și că a decis să se implice în această cursă pentru a schimba spre bine lucrurile în oraș.

„În ultimul timp, în societate s-a dezvoltat un fenomen aprig al activismului civic. Tot mai des, primesc mesaje de susținere și apreciere a pozițiilor mele din spațiul public. Mai mult, sunt încurajat să îmi înaintez candidatura la funcția de Primar General al mun. Chișinău. Ma uimește interesul și încrederea aceasta, dar și dorinta arzătoare în a schimba lucrurile din Moldova! De aceea, susținut de Partidul „Voința Poporului”, am hotărât să mă implic în această curs”, a scris Cârnaț.

Acesta mai menționează că funcția spre care tinde îi va daposibilitatea sa își arate capacitățile individuale și să demonstreze că, printr-un singur mandat, este posibil de transformat Chișinăul într-o capitală cu adevărat europeană și prosperă, iar Primăria – în serviciul cetățeanului.

„Sunt candidatul celor profund dezamăgiți de fosta și actuala guvernare, care au plasat și plasează în funcții publice persoane docile conducătorilor de partid și au folosit și folosesc Moldova în interes personal”, a precizat Cârnaț.

Teodor Cârnaţ este în prezent profesor universitar la Facultate de Drept din cadrul USM. Anterior acesta a ocupat funcția membru al CSM, fiind desemnat din rândul profesorilor de drept. Înainte de a ajunge în CSM, Cârnaţ a fost consilier municipal în Chişinău.

Pentru fotoliul de primar al capitalei și-au anunțat candidatura președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță, deputatul socialist, Ivan Ceban, expertul Gheorghe Constandachi.

Articole asemănătoare

Back to top button