fbpx

ultima oră | Șefa Pieței Centrale, demisă. Peste 100 de agenți economici spun că li se cer până la 22.000 de euro pentru autorizații

Deși conducerea Pieței Centrale a fost schimbată la mijlocul lunii aprilie pentru a pune capăt actelor de corupție, astăzi, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat că o eliberează din funcție pe șefa întreprinderii municipale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia este una argumentată, spune edilul, care a menționat că până acum a primit peste 100 de sesizări din partea agenților economici care se plâng pe faptul că li ce cer între 7500 și 22.000 de euro pentru a le fi prelungite autorizațiile de activitate.

Agenții economici au scris declarații cu privire la actele de corupție care ar exista la Piața Centrală, sesizările fiind transmise de Primăria Chișinău către Procuratura Anticorupție, pentru a fi investigate. Totodată, edilul capitalei a adresat un demers ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, solicitând implicarea MAI conform competențelor.

Astfel, luni, Ruslan Codreanu va numi un alt director la cârma Pieței Centrale, dar și doi adjuncți, care nu au activat până acum în cadrul întreprinderii. Totodată, luni urmează să se decidă asupra efectuării unui audit la Piața Centrală, pentru a contabiliza veniturile, cheltuielile, profitul și datoriile care s-au acumulat de-a lungul anilor.

În context, Ruslan Codreanu a menționat că întreprinderea are datorii de peste 60 de milioane de lei, pe care Primăria Chișinău este nevoită să le acopere din bugetul municipal. Odată cu numirea unei noi conduceri, va fi constituit și un Consiliu de administrație al Pieței Centrale, care va fi un organ ierarhic ce va monitoriza activitatea întreprinderii.

Amintim că până pe 1 aprilie 2019, Piața Centrală a fost condusă de Octavian Bivol, care a fost ulterior demis de Ruslan Codreanu. Interimarul a fost asigurat până astăzi de fosta directoare a Combinatului școlăresc Î.M. „Piața Centrală”, Lilia Buștiuc. 

Articole asemănătoare

Back to top button