fbpx

ultima oră | PDM propune membrilor blocului ACUM funcția de premier: „Îi apreciem mai mult decât ne apreciază ei pe noi”

Partidul Democrat din Moldova (PDM) este gata să ofere deputaților aleși pe listele blocului ACUM funcția de premier. Despre acest lucru a anunțat vicepreședintele PDM, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă, desfășurat după ședința Consiliului Executiv al Partidului Democrat din Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Politica înseamnă în primul rând comunicare, dialog, arta compromisului și oamenii politici au responsabilitatea interesului cetățenilor și a țării, și nu interesele de partide, de grup sau individuale. Numai prin dialog și comunicare poți să creezi ceva. Regretăm că cei din blocul ACUM s-au grăbit să respingă invitația noastră și regretăm că dialogul este mai mult cu presa, decât între partidele parlamentare. 

Și chiar dacă PDM are în Parlament mai multe mandate decât blocul ACUM, noi am fi fost dispuși să oferim unele oferte importante. Le-am fi oferit conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru. Bineînțeles, am fi discutat și despre programul de guvernare pe care și-l închipuie PDM, despre subiectele de interes pe care le invocă ACUM. Nu este vorba că ne plac colegii din blocul ACUM sau că noi îi apreciem mai mult decât ne apreciază ei pe noi, dar în politică se vorbește mai puțin despre dragoste și mai mult despre respect reciproc și grija pentru interesele cetățenilor”, a declarat Candu.

În context, Candu a anunțat că PDM face o nouă invitație la discuții blocului ACUM și sunt dispuși să se întâlnească din nou la masa de negocieri. În cazul în care reprezentanții blocului ACUM vor refuza, din nou, invitația, PDM va convoca, săptămâna viitoare, ședința Consiliului Executiv, în cadrul căreia se vor decide pașii următori.

Articole asemănătoare

Back to top button