fbpx

ultima oră | O mamă cu un copil mic a ascuns faptul că a contactat cu bolnavi de COVID-19 și s-a internat într-o instituție medico-sanitară

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a relatat despre cele patru cazuri de infecție cu COVID-19 de import, confirmate ieri. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ajutați medicii să vă ajute. Scopul autorităților este de a asigura sănătatea publică a populației”, a spus ministra.

„Cunoașteți deja că a fost organizată o excursie în Ucraina, la un lăcaș. Este vorba despre două autocare – 35 de persoane. Dintre aceste persoane, avem deja șase confirmate ca fiind purtătoate de COVID-19.

Am inițiat procesul de anchetă epidiomiologică și am depistat o mamă cu un copilaș mic, internată într-o instituție medico-sanitară. Aceasta se afla de câteva zile în secția de reanimare, dar nu a informat medicii că a fost în contact cu o persoană bolnavă, și nici că s-a întors dintr-o zonă de risc”, a relatat ministra Sănătății.

Dumbrăveanu a adăugat că, mai târziu, au aflat că și soțul, împreună cu cel de-al doilea copil, sunt plasați într-o instituție medicală, deși ei la fel au fost în contact cu bolnavi. Aseară târziu s-a realizat transportul minorilor și a mamei spre un spital specializat pentru suspecții de coronavirus.

Amintim că, până la momentul actual, în Moldova au fost confirmate 66 de cazuri de infecție cu coronavirus de tip nou.

CITEȘTE ȘI:

Legea a intrat în vigoare! De astăzi, cei care încalcă regimul de carantină și răspândesc bolile epidemice ar putea fi condamnați

 

Articole asemănătoare

Back to top button