fbpx

ultima oră | S-au scindat în două fracțiuni parlamentare. Blocul ACUM o propune pe Maia Sandu – premier, iar pe Năstase – președinte al Parlamentului

Liderii Blocului ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu, au susținut acum câteva clipe o conferință de presă în care și-au anunțat propunerile pentru cele mai importante funcții din Parlament și Guvern, și anume cea de președinte al Legislativului și cea de premier. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, liderul PPDA, Andrei Năstase, a fost propus pentru funcția de președinte al Parlamentului, iar președinta PAS, Maia Sandu, pentru cea de prim-ministru.

În aceeași conferință de presă, membrii ACUM au anunțat crearea a două fracțiuni în Parlament. Potrivit acordului semnat astăzi de membrii PAS și PPDA, cele două fracțiuni se angajează și își asumă responsabilitatea pentru guvernarea Republicii Moldova.

„Avem curajul să ieșim să corectăm toate greșelile pe care le-a comis guvernarea PD. Este important să mergem într-un bloc, pentru că această formulă și-a dovedit eficiență și așa trebuie să rămânem în continuare”, a declarat Maia Sandu.

În context, Andrei Năstase a spus că membrii ACUM care sunt neafiliați politic vor face parte în Parlament din ambele fracțiuni.

Menționăm că cele două fracțiuni au, împreună, 26 de voturi, insuficient pentru a vota șeful Legislativului sau al Guvernului.

Amintim că portalul Newsmaker a scris ieri, cu referire la surse proprii, că PAS are 14 deputați, iar PPDA – 12.

Cât despre invitația primită de la șeful statului, de a veni la Reședința de Stat pentru a discuta despre crearea unei majorități parlamentare, Maia Sandu a menționat că toată lumea va afla la ora 16:00 dacă se vor prezenta sau nu la întâlnirea cu Igor Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button