fbpx

ultima oră | Delegația MAEIE nu a obținut încă accesul la piloții moldoveni eliberați din prizonierat. Ei nu s-ar afla în custodia Guvernului rus

Delegația Republicii Moldova, detașată ieri la Moscova pentru a acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni eliberați din prizonierat în Afganistan, precum şi pentru a efectua procedurile necesare revenirii acestora în Republica Moldova nu au obținut deocamdată de la autoritățile ruse nici accesul la ei, nici informația privind locul unde sunt plasați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Singurele detalii obținute de către reprezentanții MAEIE în discuțiile avute cu câțiva oficiali de la Moscova sunt că cei doi cetățenii moldoveni nu ar fi în custodia Guvernului Federației Ruse, dar în cea a unei organizații non-guvernamentale.

Pentru moment, oficialii moldoveni continuă să depună eforturi pentru a se întâlni cu cetățenii eliberați din prizonierat și a demara procedurile necesare aducerii de urgență a acestora în Republica Moldova. În aceste sens s-a luat legătura cu organizația indicată de către autoritățile ruse și membrii delegației sunt în așteptarea permisiunii de a ajunge la cetățenii noștri.

De menționat că în componența echipei MAEIE deplasată la Moscova se află și un cadru medical, care va evalua starea de sănătate a acestora și va acorda asistența necesară pentru ca ei să ajungă în cele mai bune condiții acasă.

Amintim că, în 2015, trei piloți moldoveni, care transportau 18 militari cu un elicopter de tip Mi-17, au fost atacați în Afganistan. Piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență, iar, când au ajuns la sol, unul dintre moldoveni a fost omorât, ceilalți doi fiind luați ostatici.

Articole asemănătoare

Back to top button