fbpx

ultima oră | Alte două persoane au murit din cauza coronavirusului! Numărul total de decese în Moldova ajunge la opt

Două persoane s-au stins din viață, după ce au fost diagnosticate cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut recent de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ei, într-un caz este vorba despre o pacientă în vârstă de 65 de ani, doctoriță la Substația Medicală Urgentă din Soroca. Femeia muncise în domeniul medicinei toată viața sa. Ea mai suferea de insuficiență cardiacă, hipertensiune și diabet zaharat. În context, toți angajații Substației Medicale Urgentă au fost testați astăzi la COVID-19.

„Din numele Guvernului și Ministerului Sănătății, exprimăm sincere condoleanțe familiei și recunoștință pentru dedicația profesională”, a spus ministra.

În cel de-al doilea caz este vorba despre o persoană de 67 de ani, internată pe 1 aprilie la Institutul de Medicină Urgentă. Persoana era în stare gravă la momentul spitalizării și suferea de hepatită cronică, boală renală cronică.

„Cu regret, a decedat astăzi. Îmi exprim condoleanțe pentru familia acesteia”, a mai transmis Dumbrăveanu.

Actualmente, în Moldova au fost confirmate 591 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Din acest total, 26 de persoane au fost tratate, iar opt au decedat. Astăzi se confirmă cel de-al doilea deces în rândul angajaților medicali, în primul caz fiind vorba despre o femeie de 79 de ani.

Articole asemănătoare

Back to top button