fbpx

Ucraina anunță că va suporta cheltuielile pentru construcția podului peste râul Nistru

Ucraina va finanța construcția podului peste Nistru, care va deveni parte a unei noi autostrăzi care va lega Kievul și Chișinăul, a declarat Igor Jovkva, șef adjunct al biroului președintelui Ucrainei, scrie Interfax-Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ucraina va finanța construcția unui pod peste Nistru, care va deveni parte a unei noi autostrăzi care leagă Kievul și Chișinăul, a declarat Igor Zhovkva, șef adjunct al biroului președintelui Ucrainei.

Unul dintre proiectele pe care le vom începe imediat va fi construirea unui pod peste Nistru în regiunea Yampol-Cosăuti și o autostradă corespunzătoare, care va face legătura între Kiev și Chișinău. Și nu doar conectarea, ci va permite ca în aproape cinci ore să se ajungă cu mașina de la Kiev la Chișinău peste noul pod. Finanțarea pentru construcția acestui pod va fi realizată din bugetul de stat al Ucrainei”, a declarat Jovkva într-un interviu acordat pentru TSN.

Potrivit acestuia, Ukravtodor lucrează deja la cadrul de reglementare adecvat pentru această finanțare.

De asemenea, Ucraina va termina construirea unei părți a autostrăzii de la Kiev direct la pod. O parte a fost deja a fost deja construită, restaurată sau reconstruită. Moldova, la rândul său, își va completa propria parte a acestei autostrăzi. Și, din nou, o parte a acestui drum există deja. Un proiect absolut realist, cu finanțare realistă. Singurul lucru care rămâne de făcut este să îl finalizăm. Părțile ucrainene și moldovenești au primit instrucțiunile corespunzătoare de la cei doi președinți”, a spus Jovkva.

Amintim că la întrevederea oficială dintre Maia Sandu și Volodimir Zelenski, de pe 12 ianuarie, s-a discutat despre un coridor rutier Chișinău-Soroca-Yampil-Kiev, care ar reduce esențial drumul de la Chișinău spre capitala Ucrainei, și care ar putea deveni un coridor important de nivel internațional.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button