fbpx

Trump a pus problema demiterii procurorului general al SUA, care a spus că alegerile nu au fost fraudate

Președintele american în exercițiu Donald Trump a pus problema demiterii procurorului general al SUA William Barr, dar nu este clar dacă va lua o decize în acest sens înainte de sfârșitul mandatului său.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Trump s-a arătat vădit furios pentru că Barr a făcut în așa fel încât ancheta federală privind impozitele lui Hunter Biden, fiul candidatului democrat Joe Biden, să nu devină publică înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, transmite DIGI24.

Trump a fost, de asemenea, supărat în legătură cu relatările că Barr le gândea să plece din administrație înainte de 20 ianuarie, când se încheie mandatul prezidențial.

Trump le-a spus oficialilor prezenți la ședință că se gândește serios la înlocuirea lui Barr, dar rămâne neclar dacă va face această mișcare. În ultimele luni, președintele în exercițiu a fost sfătuit de consilierii săi să nu facă acest lucru.

Trump și Barr au avut o întâlnire nu tocmai cordială, săptămâna trecută. Trump era supărat pe Barr pentru declarațiile sale potrivit cărora Departamentul de Justiție al SUA nu a găsit nicio dovadă de fraudă electorală la scară largă.

Ulterior, au urmat relatări în presa americană că Barr se gândea să demisioneze înainte ca Trump să părăsească funcția. Președintele a refuzat joi trecut să spună dacă are încredere în Barr, semn că a decăzut din favoarea lui Trump.

Deocamdată, Barr decis să rămână în funcție până când Trump își încheie mandatul, a declarat pentru CNN o sursă care a descris relațiile dintre cei doi ca „un război rece”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button